webapplicaties en website voor zorg en welzijn

Wij denken met u mee
Maakt u eens een vrijblijvende afspraak met ons.
Tel.: (0252) 428 408


mobiele websites

RESPONSIVE WEBSITES, APPS, WEBAPPS en MOBIELE WEBSITES

Wordt uw website goed weergegeven op Smartphones en Tablets? Of wilt u extra service bieden door middel van een aparte App of WebApp?

De meest gebruikte methode om informatie van een website goed weer te geven op breed scala aan apparaten (van desktop-computerschermen tot mobiele telefoons) is een Responsive Website. Wanneer u niet u huidige website wilt laten omzetten naar een Responsive website kunt u de website wel aanvullen met een simpele Webapp zodat de belangrijkste informatie over uw producten en diensten goed op een smartphone worden weergegeven.

We zullen de verschillende mogelijkheden hieronder toelichten.

Responsive websites

Een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. Er wordt voor een optimale webervaring gezorgd voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons).

Voordeel:

Er hoeft maar één website gebouwd te worden voor alle apparaten. Wij kunnen eventueel ook uw huidge website responsive maken. Soms vergt dit maar een klein aantal aanpassingen. Neemt u contact met ons op om vrijblijvend door ons naar de mogelijkheden voor uw website te kijken.
---------------------------------------------------

Een adaptive responsive website
Hierbij kan men de bezoeker de functies of informatie voorschotelen afhankelijk van met welk apparaat de website wordt benaderd. Wanneer er bijvoorbeeld voor een functie een lange laadtijd nodig is, wordt deze niet aangeboden op smartphones met een langzame verbinding maar wordt er een alternatief geboden. Een adaptive responsive website vergt natuurlijk wel meer investering.

EEN WEBAPP


Een WebApp is veelal een zeer beknopte website met specifieke informatie en functies die geschikt zijn gemaakt voor smartphones. Uiteraard met de look en feel van een App. Een WebApp hoeft niet gedownload en geïnstalleerd te worden.

Voordelen van een WebApp:
- Vaak goedkoper in ontwikkeling
- Werkt op de meeste moderne smartphones
- Hoeft niet gedownload en geïnstalleerd te worden
- Kan net als uw gewone website ook onderhouden worden met een CMS (Content Management Systeem)

Waarom een WebApp aanschaffen?
Mobiele internetgebruikers gebruiken hun telefoon om gericht informatie te zoeken. Bijvoorbeeld om even snel beknopte informatie over een product op te zoeken of om snel adresgegevens te vinden. Met een WebApp kunt u de bezoeker direct de informatie voorschotelen die men zoekt.

Mobiele websites

Een belangrijk verschil tussen een Mobiele Website en een App is de functionaliteit. Apps kunnen gebruikmaken van features van een smartphone zoals bijvoorbeeld GPS. Een mobiele site kan deze functies maar beperkt aanroepen en werkt met standaardwebbrowsers. Een mobiele website wordt los van de desktopversie gebouwd omdat deze speciaal voor gebruik op smartphones en/of tablets wordt ontwikkeld. U heeft dus in principe twee websites. Voordeel hierbij is dat u uw bezoekers optimaal met de verschillende websites kunt bedienen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om naar de mogelijkheden te vragen op
telefoonnr. 0252 - 428 408. of e-mail: e-mail

Een APP

Een App is een applicatie die gedownload wordt uit bijvoorbeeld de AppStore of Android Market naar een smartphone en die ook onafhankelijk van het Internet te gebruiken is.
Bijna iedereen heeft op dit moment een smartphone. Maar wanneer is het nu interresant om als ondernemer een (Native)App te laten maken voor uw bedrijf of dienst? Een applicatie is nuttig wanneer men diensten aanbiedt waar interactie bij nodig is. Wanneer u bijvoorbeeld een webshop runt kan de App als extra verkoopkanaal fungeren. Wanneer u een restaurant heeft kunt u het maandmenu aanbieden of klanten laten reserveren met de App. Een App wordt gedownload via een Store en kan onafhankelijk van het internet op de smartphone gebruikt worden.

Voor Sercom Regeltechniek B.V. hebben wij bijvoorbeeld een klimaatcalculator ontwikkeld die ten behoeve van de vochtbeheersing in kassen kan worden gebruikt. (App-store)

Op het vlak van de ontwikkeling van Apps verzorgen wij het gehele traject. Van het initiële ontwerp van de App, tot de uiteindelijke bouw van het systeem. Tevens zorgen wij ervoor dat de App in de door u gewenste store wordt aangeboden.

Heeft u een idee voor een App of wilt u de mogelijkheden voor een App voor uw bedrijf bespreken? Maakt u dan eens een afspraak met ons. Wij denken graag met u mee.

TIP

Wat biedt u aan in een webApp of een App?

Wanneer u de statistieken van uw website bijhoudt kunt u zien welke pagina's of producten veel bezocht worden. U kunt uw webApp of App dan specifiek op dat onderwerp of product richten.